Túracélok

Admonter Reichenstein

A Gesäuse Nemzet Park számos sziklamászási lehetőséget nyújt egyaránt a kezdőknek és a profiknak, kiépített falakon és alpin-technikás utakon egyaránt élvezhetjük a sziklamászás szabadságát.

Az Admonti Reichenstein (2251m) mászásának a kiinduló pontja Johnsbach falucska lehet (parkoló a Gasthof Donnerwirt), ahonnan a Mödlinger hüttét vegyük célba, majd onnan a jelölt úton indulunk a sziklatömb felé. A piros jelzéssel sűrűn ellátott sziklák és fák jó segédeink. Az úton karszt-spaltnikkal találkozunk, ami ritka dolog, hisz spaltnival (hasadék) a gleccserek Világában szoktunk találkozni, hát itt is előfordulnak, tehát a gyerekeket „rövid pórázon” kell fogni! A beszálló, az első nittfül és standpont úgy 2000m körül jelenik meg, innen egy kis traverzzal nyit a hegy és kerüli meg a Totenkopfot ahonnan indul el az utunk a magasba.

A mászóút, normálút UIAA I-II-es mászás, jól jelölve és kiépítve. Füves, sziklás terep váltakozik, esős időben a sáros bakancs csúszós, veszélyes lehet. A csúcs alatt hatalmas víznyelő tátong, az ösvényről ne térjünk le az utolsó kanyarokban. A kötéltechnika ajánlott, egy egészkötél szükséges, 3-4 köztes elegendő, sisakot vigyünk. Ügyesebb gyerkőccel, aki már látott sziklát, mászható. Az út parkolótól parkolóig kb.: 9óra.


vissza a túracélokhoz



 

Képek a túráról

Az alábbiakban a túráról és a hegyről készült fotók tekinthetők meg. A képek rákattintással kinagyíthatók, és a felugró ablakban is lapozhatók.


traverz
Öcskös a standban
úton...
Bazsi a standban
feltörekvőben
...
<< előző  2  következő >>