Túracélok

Sankt Jakob am Breitenau Klettergarten

A szó, mászó-kertet jelent egyenes fordításban. Tulajdonképpen ez egy kiépített, az Alpenverein (hegymászó egyesület) által rendszeresen karbantartott, igényes sziklamászásra alkalmas hely.

A túránk a Sankt Jakob am Breitenau közelében található klettergarten-be vezet. Az ide látogató aktív sportolóknak lehetősége van sziklamászásra és klettersteigre egyaránt. A fal 70 m-es magassága és kitettsége otthont nyújt a mászók szerelmeseinek. B-C nehézségű klettersteig körbe kíséri a mászó felületet, ahol több kiépített úton próbálhatják ki magukat a sziklamászók. Parkolási lehetőség a fal 80 m-es távolságában lehetséges, tehát közvetlen a mászás helyéig tudunk autóval közlekedni, nem kell megszakadni a beszállás megközelítéséhez. A hely a pár órás elfoglaltságtól az egész napos kikapcsolódásig nyújt lehetőséget az ide látogatóknak.

Azonban, ha időben elindulunk, és már délelőtt megküzdünk a fal nyújtotta lehetőségekkel, akkor továbbautózva a közeli Hochlantsch klettersteig meghódításával kibővíthetjük a programunkat. Ez esetben fontos a mindig is szükséges fejlámpa jelenléte, mert izgalmas esetben elnyúlhat a túra akár sötétedésig is.


vissza a túracélokhoz



 

Képek a túráról

Az alábbiakban a túráról és a hegyről készült fotók tekinthetők meg. A képek rákattintással kinagyíthatók, és a felugró ablakban is lapozhatók.


készülődés az oktatásra
kletteren
sziklamászás
készülőben
<< előző   következő >>