Túracélok

Eisenerz (Kaiser Franz-Josef Klettersteig, 1650 m)

A Hochschwab csoportban található hegy, izgalmas és erőt próbáló klettersteiget rejt magába. A Kaiser Franz-Josef klettersteig (Franz-Joseph) egy C-D nehézségű mászást biztosít. A túra kifejezetten csak gyakorlott túrázóknak és klettersteig mászóknak ajánlott. A Leopoldsteiner tó parkolójától mintegy 20 perc sétával elérjük a beszállót, ahol egy függőleges fallal indul a mászás és nem sokkal a kezdés után lehetősége van az elrémült mászóknak a kiszállásra, ezt tábla mutatja. Aki tovább megy, annak egy izzasztó, de annál szebb panorámában gyönyörködtető mászásban lesz része. Egy-két pihenési lehetősége akad a mászóknak és nemsokára mászástól függően órák múlva az utolsó kötélhossznál, egy kötélhídon fejezhetjük be a mászást. A hegyen felfelé haladva elérünk egy kis barlangos klettert, amihez B-C nehézségű szakaszon először ereszkednünk kell, majd a barlangba D-E nehézségen felszökni a felszínre. Hátizsákban nagyon nehéz kimászni a sötétségből, ezért a sógorok külön hátizsákhelyet alakítottak ki.

Aki elszántnak érzi magát és érez magában késztetést, erejének teljében van, annak ajánlom ezt a masszívumot. A tériszony kizáró ok.


vissza a túracélokhoz



 

Képek a túráról

Az alábbiakban a túráról és a hegyről készült fotók tekinthetők meg. A képek rákattintással kinagyíthatók, és a felugró ablakban is lapozhatók.


panoráma a steigről
a tökéletes hely
kötélhídon
van ilyen is
<< előző   következő >>