Túracélok

Rax Alpok (2007 m)

2007 m-es magasságával a Heukuppe a legkiemelkedőbb pontja a hegységnek. A Weichtalhaus parkolójából még eldönthetjük, hogy a Schneeberget vagy a Raxot hódítsuk-e meg. Ha a Raxnál maradunk, Prein falucska felöli oldalról elérhető Preinerwand 1783 m-es magassága. Ugyanerről az oldalról közelíthető meg a csúcs is. A Höllental felől számos túrázási lehetőségünk nyílik, könnyen érhetünk el klettersteig beszállókat is. A hegyre fölérve, kisebb szintemelkedést leküzdve érhetjük el a Habsburghaust (1785 m), ahol május elejétől október végéig várják a vendégeket.

Túráink a hegy két oldaláról indulnak, a bátrabbak a klettersteig művészetével ismerkedhetnek. Megtalálható kezdő és haladó számára egyaránt leküzdhető klettersteig. Aki mellőzni kívánja a felszerelésekkel tarkított túrázást, annak is kalandos időtöltést nyújt a hegy. Kezdő túrázók és a klettersteiggel ismerkedők számára ajánljuk a Höllental nyújtotta kalandokat.


vissza a túracélokhoz



 

Képek a túráról

Az alábbiakban a túráról és a hegyről készült fotók tekinthetők meg. A képek rákattintással kinagyíthatók, és a felugró ablakban is lapozhatók.


a Schneeberg
kiszállás a "steigből"
na hol a zerge? :)
és itt hol a zerge? :)
Haidsteig
<< előző  1 2  következő >>