Túracélok

Veitsch Sítúra a Graf Menran Haus-hoz (1836m)

A Steiermark tartományban található a Hohe Veitsch 1981m gyönyörű panorámával büszkélkedhető magaslata. A hegy a Mürzsteger Alpok csoportjához tartozik. A csúcs alatt található 1836m magasságban a Graf Meran Haus menedékház, amely fő túraszezonban vendéglő és szálláshely funkcióval üzemel, azonban a télen is menedéket nyújt a hegy felderítői számára. Téli menedéke a „winter-raum” nyitva áll mindenki számára, ahol egy emeletes ágy  biztosít pihenést (párna+pléd) és egy kis asztal székekkel várja a pihenni betérő téli túrázókat, azonban fűtés nincs, de kiváló menedék!

A túra a sípálya parkolójától indul, majd elhagyva a sípályát erdős terepen folytatódik, majd egy kuloárban haladunk fölfelé egészen a menedékházig. Innen a csúcs mindössze fél-órányi menetelésre van. A hegytető egy fennsíkon található, ami szinte mindig szeles időd vonz magával, ehhez méltóan öltözködjünk!

A sítúra menetideje a házhoz 2,5-3 óra, a lecsúszás, kényelmesen 40 percet vesz igénybe, az út fele szabad sízés vagy snowboardozás (freeride) a másik fele pedig sípályán tart a parkolóig!


vissza a túracélokhoz



 

Képek a túráról

Az alábbiakban a túráról és a hegyről készült fotók tekinthetők meg. A képek rákattintással kinagyíthatók, és a felugró ablakban is lapozhatók.


<< előző  2  következő >>