Túracélok

Hochtor

A Hochtor hegy az Ensstaler Alpok legmagasabb pontja a maga 2369m-es magasságával. A hegyet csupa 2000m-fölötti csipkézett csúcsok fogják közre, éles gerincekkel, meredek északi falakkal és számos sziklamászó úttal. A csúcskísérlet lehetőségei akár a hegy Johnsbach és Gtatterboden felőli oldaláról gyalogosan is megközelíthetőek, de számos útvonal létezik, fontos a tájékozódás!

A Johnsbachból kiinduló útvonalak közül a Schneelochweg-et gyakorlott túrázóknak ajánlom, akik már voltak sziklás terepen, rendelkeznek lépésbiztonsággal és tériszonymentesek. Az út gyönyörű panorámában szökik föl a sziklaormok között egészen a csúcsig. A kereszt kifejezetten csak az utolsó métereken tűnik ki a sziklák mögül. Nagyon izgalmas útvonal, én csak fölfelé ajánlom, kötél nem kell a mászáshoz, sisak az szükséges, jól jön a lefele úton.

A normál útvonal szintén az előzővel indul ki a parkolóból, de a Hesshütte (1679m) irányába halad tovább, majd a hüttét érintve célozza meg a masszívumot. Az út eleinte szerpentinezve halad kevesebb drótkötéllel kiépítve, majd ahogy egyre feljebb haladunk, egyre több acélsodronnyal találkozunk a Josefinensteig (A-B) útvonalon. Ez a hegy legkönnyebben „mászható” útvonala. Sisak és klettersteig szett ajánlott. A panoráma itt is gyönyörű, kitettséggel itt is találkozunk, de megéri, hisz a sziklák Világa változatosabbá teszi a túrázást és a kapaszkodással még izgalmasabb csúcsot ígér számunkra.


vissza a túracélokhoz



 

Képek a túráról

Az alábbiakban a túráról és a hegyről készült fotók tekinthetők meg. A képek rákattintással kinagyíthatók, és a felugró ablakban is lapozhatók.


odalent a Hesshütte 1699m-e
az igazi bakancstalp
A Hesshütte és a Hochtor
<< előző  1  következő >>