Túracélok

Schneeberg (2076 m)

Alsó-Ausztria (Niederösterreich) legmagasabb pontja a 2076 m-es csúcs birtokosa. A hegy lábánál fekvő Puchberg am Schneeberg településből fogaskerekű vasút indul az Elisabeth kirche állomásáig (1796 m). Ezt, kellemes vasutazást igénybe vehetik a kényelmesebb utazók, túrázók. A mozgalmasabbak számára tömérdek lehetőség nyílik a Schneeberg fennsíkjára való feljutáshoz. A tavasztól őszig nyitva tartó menedékházak pihenésre, étkezésre és szálláslehetőségre szolgálnak.

Túráink Puchberg am Schneeberg illetve Schneebergdörfl falucskából indulnak, igény szerint könnyebb - nehezebb, rövidebb és hosszabb kimozdulásokra adnak lehetőséget. Egész napos túra. Időjárása az Alpok szeszélyességét példázza, indulhatunk szikrázó napsütésben, rövidnadrágban és fogadhat bennünket a platón hófehér felhő, havazással. Mindez előfordulhat esővel a hegy lábánál és rövidnadrágos fennsíki túrával is.


vissza a túracélokhoz



 

Képek a túráról

Az alábbiakban a túráról és a hegyről készült fotók tekinthetők meg. A képek rákattintással kinagyíthatók, és a felugró ablakban is lapozhatók.


Schneeberg
Schneeberg
Schneeberg
Schneeberg
Schneeberg
Schneeberg
<< előző  2  következő >>