Túracélok

Markt Neuhodis Klettergarten

A Szombathelytől mindössze 25 km-re fekvő falucskát elhagyva egy klettergarten felirattal találkozunk. A mászó hely lábánál egy kisebb tisztás található, ahol bivakolni illetve sátrazni vágyó mászók kiélhetik vadonélő vágyaikat, azonban egy fa padlózatú esővédő bivakház is szállásul szolgál az itt éjszakázóknak. A sziklafal kiépített és karbantartott. Bal oldalán egy mesterséges fogásokkal tarkított sziklamászó iskola található, ettől jobbra a nehezebb természetes fal nyújt lehetőséget a mászásra. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott. Kezdő sziklamászók kedvelt helye. Mászások között a kiépített szalonnasütő és a padok nyújtanak pihenési lehetőséget a fák lombjainak árnyékában.

Az elfáradt izmok lazítására a szomszédos Rohoncon található tó nyújthat felfrissülést. Azonban ha ott éjszakázunk a fal tövében, akkor a helyi kis patakban moshatjuk meg fáradt porcikáinkat.


vissza a túracélokhoz



 

Képek a túráról

Az alábbiakban a túráról és a hegyről készült fotók tekinthetők meg. A képek rákattintással kinagyíthatók, és a felugró ablakban is lapozhatók.


a fal egyik része
elől-mászva
biztosítva
<< előző   következő >>