Túracélok

Mixnitz-Barenschützklamm szurdok túra (1223 m) Hochlantsch csúcsrajárással (1722 m)

A Graztól mindössze 35 km-re fekvő „medveölő szurdok” 169 létrával és híddal várja a kíváncsi túrázókat. 2900 fa lépcsőfok leküzdése és 10 perc séta után felérünk az 1209 m-en található hüttéhez. A parkolóból elindulva 1óra könnyebb sétával elérünk a szurdok „bejáratáig” ahol fő szezonban belépőjegy ellenében léphetünk be a hidak és a létrák világába. Innen 1,7 km-es túra vár ránk 350 m szint leküzdésével a sziklák árnyékában, csobogó vízesések mentén. A gondosan kiépített lépcsőzést egy laza gyaloglás kíséri a Hochlantsch csúcsa alatti kis faházhoz, ahol megpihenhetünk és elfogyaszthatjuk elemózsiánkat. Akinek maradt energiája, az 513 m emelkedéssel felszökhet a csúcsra, aki megelégszik a leküzdött szurdokkal, az kisház mentén visszacsoroghat a parkolóba.

A túra minden korosztálynak ajánlott, aki már tud a saját lábán állni és szeret kirándulni, annak mindenképp egyszer látnia kell ezt a csodás, vízcseppekkel hűsítő tájat.


vissza a túracélokhoz



 

Képek a túráról

Az alábbiakban a túráról és a hegyről készült fotók tekinthetők meg. A képek rákattintással kinagyíthatók, és a felugró ablakban is lapozhatók.


a hütte
<< előző  1  következő >>