Túrák, hegymászás

Vendégházunk környéke, Ausztria ideális helyszin az aktív kikapcsolódáshoz. Szeretettel várjuk a túrázás, hegymászás szerelmeseit, és mindazokat, akik meg szeretnének ismerkedni a hegyek fantasztikus világával. A túrák résztvevőinek maradandó élményekben, lenyűgöző panorámákban lehet része. A többféle jellegű és nehézségű túra között mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbbet.

Túra típusok

Trekking túra

Alig kitaposott, gyakran magashegyi utakon való gyalogtúra, mely nem igényel speciális felszerelést, csak némi erőnlétet.

Klettersteig (Via Ferrata)

Olyan útvonalak, ahol a meredekebb, nehezebben járható részeken előzetesen felszerelt létrák, lépcsők, hidak és fémkábelek segítik az előrehaladást. Így a képzett sziklamászók technikai tudása nélkül lehet mászni, ugyanakkor az ilyen túrázás is némi gyakorlatot, fizikai állóképességet és megfelelő felszerelést igényel.

Természetesen a túra jellegénél fogva elengedhetetlen a tériszony leküzdése. Biztonsági eszközei a beülő heveder, a zuhanásgátló (speciális fékező rendszer csillapítja a zuhanás erejét), a sisak.

Sziklamászás

Puszta kézzel-lábbal és ékekkel végzett mászás, melynek során mások számára megközelíthetetlen hágókra és csúcsokra lehet fel jutni. Biztonsági okokból a mászók közül az egyik mindig egy helyben áll, szilárd pozíciót foglal el, és kötéllel biztosítja társát.

 

Túracélok

Az alábbikban láthatók a lehetséges túracélpontok, a túra típusa szerinti csoportosításban. Az egyes hegyek, csúcsok nevére kattintva bővebb információ és képek találhatók az adott túráról.

Trekking túra

Klettersteig (Via Ferrata)

Sziklamászás

Magashegyi túrák, igény szerint

(max. 2-3 fő/túra)


Programok csoportoknak

Családok, baráti társaságok, cégek figyelmébe ajánljuk az alábbi programcsomagjainkat.

"Aktív nap"

Sziklamászás Steiermarktban
Klettersteig alapok elsajátítása, tériszony leküzdése egy 70m-magas letörésen
Hochlantsch meghódítása a Naturfreund klettersteigen (1743m)
Hütte megszállása fogyasztásra, elvesztett energia visszanyerése (amennyiben nyitva találjuk)
Wellness áztatás, amennyiben a csapat nem a hegyen éjszakázik

"Családi csomag"

Mixnizt Barenschützklamm túra kicsiknek és nagyoknak
Wellness pihentető érzése
Grillezés az éjszakában

Érdeklődés, jelentkezés

A túrák időpontja a jelentkezésektől függően alakul.

Amennyiben érdekel bármely túránk, kérlek, jelezd az alábbi elérhetőségeinken. Jelentkezés, árajánlat kérése és egyéb információk:

E-mail-cím:
Telefon: +36-70-374-9249